Van mondzorgbeleid tot tandenpoetsen

Met slimme tools en hulpmiddelen helpen wij zorginstellingen naar een betere en inspectie-proof mondzorg. Dat is het beste voor de bewoners en de zorg. Natuurlijk verzorgen wij alle mogelijke mondzorg behandelingen tot in hun eigen kamer. Dat is ons expertise. Daar bovenop vervullen wij juist de rol van mondzorgpartner van zorginstellingen. Daar zit onze meerwaarde.

Lees hieronder meer over onze werkwijze. 

Liever gelijk een afspraak maken voor een persoonlijke toelichting? Gebruik de button hieronder.

Mondzorg verlenen is een ding. 
Het slim en goed organiseren 
is een heel ander ding.

1. Vanuit de zorgvisie van de zorginstelling

Iedere zorginstelling heeft zijn eigen identiteit, cultuur en zorgvisie. Dat is ons vertrekpunt bij het verzorgen van de mond door het vaste team van behandelaars en de begeleiding van zorginstellingen door onze mondzorg consulenten. Zij reiken aan, signaleren, adviseren, begeleiden en assisteren de zorginstelling. Daarbij hebben wij de vereisten van het IGJ en de richtlijn Mondzorg voor zorg-afhankelijke ouderen altijd in ons achterhoofd.

2. In stappen naar betere mondzorg

Goede mondzorg organiseren lijkt op het behandelen van onze cliënten. Eerst elkaar leren kennen,  dan kijken naar de situatie, de behoeften en de wensen. Daarna volgt het plan van aanpak en lossen we samen alvast alles op wat urgent is. Alles wat belangrijk en nodig is, doen we stap voor stap en in nauw overleg met de zorg. Met als gevolg, een warm hart voor  mondzorg en begrip van de impact op het welzijn van de bewoner en de zorg. Onze mondzorg consulenten helpen hier graag bij.

3. Met mensen die fit voor de zorg zijn

Niet iedereen binnen een zorginstelling hoeft het kennisniveau van een tandarts of mondhygiëniste te hebben. Soms is basiskennis voldoende, soms is meer kennis noodzakelijk. Van belang is dat wij samen kijken hoe de zorginstelling mondzorg wil organiseren en wie welke rol invult. Uiteraard nemen wij onze ervaringen mee en geven we graag advies. 

De Pro-Da Mondzorg Academy traint en schoolt de zorg via e-learnings met & zonder accreditatie tot de waardevolle klinische lessen. Maar ook coaching on the job verzorgen wij vaak.

4. Direct verwerkt in het ECD

Actuele en exacte informatie is van levensbelang. Daarom koppelen wij altijd schriftelijke en mondeling terug naar bewoner, contactpersoon en de zorg. In 80% van de zorginstellingen werken wij direct in het ECD van de zorginstelling. Zo ontlasten wij de zorg en is altijd actuele informatie voorhanden. Zowel voor de zorg als de SOG. En natuurlijk ook voor onze behandelaars. 

Wij zijn onder meer bekend met ONS, Pluriform en Cura. Graag overleggen wij over de exacte wensen en behoeften. Vanzelfsprekend werken wij volledig AVG-proof.

5. Met heldere managementinformatie

Data is het probleem niet in onze wereld van tandheelkunde. Dat hebben wij in massa voorhanden met betrekking op onze behandelingen binnen de zorginstellingen. 

Wij hebben een aantal relevante meetpunten gekozen die duidelijk  inzicht geven in de stand van zaken. Denk aan wachttijden, opleidingen, type behandelingen, dekkingsgraden, spoedgevallen of specifieke tandheelkundige indicatoren die de kwaliteit van de mondzorg binnen een zorginstelling weergeven.

6. En transparante communicatie naar bewoners en contactpersonen

Wij starten met de uitleg van onze werkwijze aan de zorg en betrokken zorgmanagers. Ook delen wij de zorgvisie van de zorginstelling met ons  behandelteam. Wij leveren alle materialen aan om helder, eenduidig en transparant te communiceren, startend bij de intake van de bewoner. Die informatie maakt duidelijk waarom het verstandig, slim en raadzaam is om deel te nemen aan ons mondzorg programma. 

Ongeacht de wijze van verzekeren, iedereen is welkom want zo hoort zorg te zijn.  Met WLZ én zonder WLZ.

7. Alle tandheelkundige behandelingen in huis

In principe zijn alle tandheelkundige behandelingen mogelijk binnen de bestaande hygiëne protocollen. Uitgezonderd implantologie. Wij werken per zorginstelling met een vast behandelteam. Dat team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandprotheticus en KPT-er. Zij zijn gespecialiseerd in de doelgroep. 

Onze instrumenten en apparatuur zijn speciaal ingericht voor gebruik op locatie. Ook röntgenopnamen verzorgen wij veilig op locatie. Daarnaast werken wij op basis van de KICK-protocollen van Vilans. 

En 24/7 Bereikbaar & 24-uurs reparatieservice

Hoewel wij preventief werken, komt spoed soms voor. Daarom zijn wij 24/7 bereikbaar. Waar nodig doen wij de eerst anamnese telefonisch en bespreken we de te nemen stappen met de dienstdoende SOG. 

Soms raakt een tandprothese beschadigd. Onze 24-uurs reparatie service haalt de tandprothese op, onze tandtechnici voeren de reparatie uit en onze service brengt de tandprothese retour. Afhankelijk van het tijdstip dezelfde dag, of de ochtend erna.

Ook binnen uw zorginstelling gebruik maken van onze service?

Maak direct afspraak om uw situatie en behoeften  in kaart te brengen.